Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Γενική συνέλευση συλλόγου Τρίτη 11/3

Το διάστημα των 4 μηνών που έχει να συνεδριάσει ο σύλλογος μας, με διακοπές και εξεταστικές να έχουν μεσολαβήσει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς δεν έχουν σταματήσει να υφίστανται, αντιθέτως έχουν οξυνθεί.

Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, με τη σχολή μας να είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση, χωρίς αποσπασμένους, με ελάχιστα μέλη ΔΕΠ και όλο και λιγότερα μαθήματα, με χαλασμένα ασανσερ, χωρίς θέρμανση αλλά με μια εξωτερική αξιολόγηση να μας λέει ποσο καλά τα καταφέρνουμε παρά τις δυσκολίες! Με το πανεπιστήμιο να δέχεται μια τεράστια επίθεση, με σκοπό την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, με νέο μέτρο αυτό των εσωτερικών κανονισμών που έρχεται να διαλύσει τα πτυχία μας και να διαγράψει φοιτητές, ενώ από την άλλη βλέπουμε τη λέσχη ιδωτικοποιημένη με έλεγχο στην πόρτα να αποκλείει φοιτητές και το άσυλο να τείνει να καταργηθεί από την μεθοδευμένη είσοδο των ναρκωτικών που με τη σειρά τους θα φέρουν την αστυνομία που θα καταστέλει ακόμα και τις συλλογικές διαδικασίες. Απέναντι σε αυτή την επίθεση η συλλογική δράση αποτελεί μονόδρομο για τους φοιτητές και μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ανώτερο όργανο του, τη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Όλη αυτή η επίθεση, όμως δεν μένει στα στεγανά του πανεπιστημιακού χώρου αλλά είναι ένα κομμάτι μιας γενικότερης επίθεσεις στα δικαιώματα των νέων, των εργαζομένων και των φοιτητών, μιας επίθεσης στη δημόσια παιδεία και υγεία, που θέλουν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Μια επίθεση καθόλου  τυχαία, που αποτελεί την υλοποίηση, από την λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου των επιταγών του ΔΝΤ και της ΕΕ, η οποία προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου δεν διστάζει να στηρίξει φασιστικά πραξικοπήματα, όπως αυτό στην Ουκρανία.

Απέναντι σε όλα αυτά το φοιτητικό κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Με νέα αφετηρία και αγωνιστικό κόμβο την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12/3 και τη 48ωρη στις 19 – 20/ φοιτητικό και ευρύτερα το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να βρεθεί στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων ως μαχητικό κομμάτι της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας με τα δικά του όργανα πολιτικής και αγώνα. Το επόμενο διάστημα πρέπει μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τον συντονισμό τους, τις καταλήψεις και τις συντονιστικές επιτροπές, τη συμπόρευση με το ανεξάρτητο εργατικό κίνημα (μακριά από συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και σεχταριστικές λογικές τύπου ΠΑΜΕ), να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και πετά τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση.


Για αυτά και για όλους τους λόγους που έχει ο καθένας ο σύλλογος αύριο πρέπει να δώσει το παρόν και να αναλάβει δράση!

Τρίτη 11/3 στις 11.30 στην μεγάλη ισογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου