Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΑΠ ΝΔΦΚ το μεγάλο comeback vol 3

Στο ΔΣ της Πέμπτης 23/4 θυμήθηκε μετά από μήνες απουσίας από τις διαδικασίες του συλλόγου να έρθει και η παράταξη της ΝΔ. Αυτή τη φορά, έβαλε και το αντικυβερνητικό της προσωπείο! Με περίσσιο θράσος κατέβασε ψήφισμα που καταδικάζει τη δέσμευση των αποθεματικών ταμείων των πανεπιστημίων από την κυβέρνηση. Στο ψήφισμα με παθιασμένο τρόπο ασκεί κριτική στον οικονομικό στραγγαλισμό των πανεπιστημίων, τόσο από την πράξη αυτή, όσο και από την συνέχιση της υποχρηματοδότησής τους. Καλεί μάλιστα τους φοιτητές σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κίνηση αυτή. Είναι το λιγότερο υποκριτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πολιτικός φορέας της ΔΑΠ, η ΝΔ εφάρμοσε ακριβώς την ίδια πολιτική το 2012 στα πλαίσια του λεγόμενου PSI, του «κουρέματος» του δημόσιου χρέους, στα οποία εξαφανίστηκαν πάνω από 187 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία των ιδρυμάτων, των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων προκαλώντας τεράστια αιμορραγία στην ελληνική κοινωνία. Πού ήταν τότε  η ΔΑΠ; Ποια ήταν η θέση της για αυτό το έγκλημα; Καλούσε τον κόσμο σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνησή της; Την ίδια κυβέρνηση που πετσόκοψε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων κατά 60% φέρνοντάς τα στα όρια της κατάρρευσης! Σε αυτές τις ερωτήσεις ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ μας απάντησε ότι δεν ξέρει γιατί τότε ήταν μαθητής! Μάλλον οι αρχιδαπίτες της ΣΘΕ που έρχονται για να του υπαγορεύουν τι να λέει δεν τον ενημέρωσαν σωστά! Εκείνη την περίοδο, η ΔΑΠ όχι μόνο δεν καλούσε τον κόσμο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σαμποτάρει και να υπονομεύει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Εκτός αυτού, η ΔΑΠ δείχνοντας τις πραγματικές της διαθέσεις, κατέβασε πρόταση υπέρ της κατάργησης του ασύλου με πρόσχημα την αυξημένη εγκληματικότητα «εξωπανεπιστημιακών». Σε σύμπλευση με την ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ που έφερνε τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο ακόμα και ανήμερα του Πολυτεχνείου θέλει να επιβάλει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια ώστε να καταστέλλει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων προκειμένου να εφαρμόζονται ανενόχλητα τα σχέδια τους για την συνέχιση της επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου. Δε θα τους περάσει!

Καλούμε το Σύλλογο να μη «μασήσει» από τον εφήμερο αντικυβερνητισμό της νεολαίας του Σαμαρά, αλλά να οργανώσουμε εδώ και τώρα τον αγώνα μας ενάντια στη λεηλασία των πανεπιστημίων και της δημόσιας περιουσίας από οποιαδήποτε κυβέρνηση! Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και το συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους να παλέψουμε για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του ασύλου των κοινωνικών αγώνων, για την αύξηση της χρηματοδότησης,  για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου