Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γιατί να πάω στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης?

o) Γιατί η κατάσταση στη Λέσχη δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η ουρά φτάνει μέχρι την Εγνατία και πρέπει να περιμένουμε μέχρι και 1 ώρα για ένα πιάτο φαΐ. Πλέον το «πετάγομαι μέχρι τη Λέσχη για να φάω» έχει μετατραπεί σε αυστηρό σχεδιασμό του προγράμματός μας μπας και χωρέσουμε κάπου τις ώρες που πρέπει να αφιερώνουμε στη Λέσχη. Από τότε που ιδιωτικοποιήθηκε η Λέσχη αποφάσισε να κλείσει το πάνω εστιατόριο και να λειτουργεί μόνο τις 3 διανομές στο κάτω. Αυτό σε συνδυασμό με τον έλεγχο του πάσο (που μάλλον προμηνύει μια μελλοντική εισαγωγή αντιτίμου) δημιουργεί τις τεράστιες ουρές. Πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις στον πρύτανη και στη διοίκηση της Λέσχης να ανοίξει η πάνω Λέσχη καθώς και να εξασφαλίσουμε ότι δε αποκλειστεί κανείς ούτε τώρα ούτε στο μέλλον από τη δωρεάν σίτιση.

o) Γιατί με το νέο μνημόνιο η ζωή και οι σπουδές μας θα αλλάξουν άρδην. Η αύξηση του κόστους σε όλα τα αγαθά και στις μεταφορές, οι μειώσεις των μισθών, η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση στις φοιτητικές παροχές είναι πράγματα που θα μας επηρεάσουν όλους και όλες και πρέπει να τα αποτρέψουμε. Επιπλέον, ο νέος νόμος πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση θα έρθει να ολοκληρώσει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Το σπάσιμο του πτυχίου μας σε 3+1 χρόνια και η μετατροπή του σε φάκελο προσόντων που δε θα μας προσφέρει κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα, οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, η εισβολή των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια, οι διαγραφές φοιτητών και όλα όσα προβλέπει ο Νόμος Διαμαντοπούλου που θα έρθει η κυβέρνηση να εφαρμόσει κατά γράμμα πρέπει να συναντήσουν την αντίσταση των φοιτητών και των φοιτητριών!

o) Γιατί η κατάσταση με τους πρόσφυγες πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Φοιτητών την περασμένη βδομάδα για συλλογή τροφίμων και ειδών ανάγκης είναι σημαντική αλλά δεν αρκεί. Να οργανώσουμε μετακίνηση του Συλλόγου στην Ειδομένη για να βοηθήσουμε στο έργο των αλληλέγγυων και των συλλογικοτήτων που δρουν εκεί. Να καταδικάσουμε και να παλέψουμε ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Συρία που προκαλούν την προσφυγιά καθώς και ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που εμποδίζει τη μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν. Να παλέψουμε για να ξηλωθεί ο φράχτης του Έβρου που αναγκάζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έρχονται δια της θαλάσιας οδού με αποτέλεσμα να πνίγονται στο Αιγαίο ολόκληρες οικογένειες.

o) Για να συζητήσουμε και να δράσουμε για οποιοδήποτε ζήτημα μας απασχολεί, μικρό ή μεγάλο. Γιατί στα συλλογικά προβλήματα απαιτούνται συλλογικές λύσεις. Γιατί  τίποτα δε θα μας το χαρίσει καμιά κυβέρνηση, καμιά πρυτανεία, κανένας σωτήρας αλλά θα πρέπει να το διεκδικήσουμε εμείς. Γιατί τελικά, ο συλλογικός αγώνας όποιο αποτέλεσμα κι αν έχει, σίγουρα είναι πιο σπουδαίος και πιο ενδιαφέρων από την παθητική αποδοχή της μιζέριας.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΤΔΕ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 12:00 στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου

Α.Ρ.ΠΑ. στο ΠΤΔΕ_ΕΑΑΚ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου