Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μια απάντηση στην ανακοινωση της Πρυτανείας για την αστυνόμευση του ΑΠΘ

[αναδημοσίευση κειμένου του σχήματος ΑΝ.Α.ΒΙΟ.ΣΥ_ΕΑΑΚ στο Βιολογικό]

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Την Παρασκευή 12/2 συνεδρίασε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, Σύγκλητος που για ακόμη μια φορά κεκλεισμένων των θυρών χωρίς τη μηδαμινή παρουσία φοιτητών, αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς αναφερόμενη για τα καλά αυτή τη φορά στο ζήτημα του κατηργημένου πλέον,ασύλου(νόμος Διαμαντοπούλου 4009/11). Αυτή τη φορά έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα ''ύπαρξης'' και ''συνεργασίας'' της Αστυνομίας μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο εξαιτίας της αύξημένης εγκληματικότητας.

Το Πανεπιστήμιο για εμάς τους φοιτητές ανέκαθεν ήταν,είναι και θα είναι
-παρά τις αντιρρήσεις τους- χώρος της γνώσης, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της προαγωγής πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών αξιών. Γεγονός το οποίο μέσο των πολιτικών που εφαρμόζονται,Πρυτανεία και με την σειρά τους Κοσμητείες και Τμήματα,έχουν ξεχάσει με την στρατηγική που ακολουθούν, ιδιαίτερα τα τελευταία ''Μνημονιακά'' χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν ένα Πανεπιστήμιο χωρίς εγκληματικότητα,καθαρό,ήρεμο,αποστειρωμένο και όλα αυτά τελικά με την συμβολή της Κρατικής καταστολής της ΑΣΤΟΙνομίας ,μιας ΑΣΤΟΙνομίας που μέσα από την δράση της έχει δείξει ποιούς προστατεύει και συγκαλύπτει μέσα από υποθέσεις ζαρτινιέρας,αποδεικτικά βίντεο προβοκάτσιας καθώς και ακραίες επιθέσεις ξυλοδαρμού με χημικά σε αγωνιστικά μπλόκα νεολαίας,εργατών,αγροτών κτλπ (ακόμα εκκρεμή η δίκη από την αναίτια σύλληψη αγωνιστών σε πορεία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό).

Εμείς λοιπόν έχουμε να απαντήσουμε ότι τα Πανεπιστήμια έχουν αυξημένη εγκληματικότητα γιατί είναι ΝΕΚΡΑ από φοιτητές. Όταν Θεατρικές,Κινηματογραφικές,Καλλιτεχνικές,Πολιτικές και Πολιτιστικές ομάδες ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ έξω από το Πανεπιστημιακό χώρο, επειδή τα κτίρια κλείνουν (με τη δικαιολογία υποχρηματοδότησης για ύπαρξη φυλάκων) το campus αδειάζει από ζωή και τότε το παρακράτος και ο υπόκοσμος έρχονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που οι ίδιες αρχές δημιουργούν.

Εμείς λοιπόν έχουμε να απαντήσουμε ότι το καθαρό και ήρεμο Πανεπιστήμιο από ιδέες και συνθήματα δεν πρόκειται να έρθει, γιατί δεν θα σωπάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το δίκαιο. 

Εμείς λοιπόν έχουμε να απαντήσουμε ότι το αποστειρωμένο,''Ευρωπαικό'' (όπως τους αρέσει να λένε άλλωστε) Πανεπιστήμιο με φοιτητές ''ρομπότ'' που θα έχουν ενστερνιστεί τον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς και θα υπακούν στις αλλαγές και στις επιβολές κάθε Ιδιωτικού συμφέροντος,ιδιαίτερα πάνω σε ζητήματα δωρεάν εκπαίδευσης, δωρεάν σίτισης,στέγασης ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου