Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κείμενο – κάλεσμα ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΔΕ

[Τετάρτη 23/3 12:00 στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου]

5+1 λόγοι για να πας στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης!


1) Γιατί ο Σύλλογος Φοιτητών είναι η φωνή σου. Είναι το όργανο που σε αντιπροσωπεύει στη σχολή, στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Μέσα από αυτό μπορείς να έχεις λόγο για τις σπουδές σου και την κοινωνία γενικότερα. Το να γίνονται Συνελεύσεις και να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερες/οι φοιτήτριες/ες εξασφαλίζει ότι το όργανο αυτό και οι αποφάσεις του αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των φοιτητών. Αν δεν πας στη συνέλευση ή αν αυτή δε γίνει καν (όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό δυστυχώς) τις αποφάσεις για τα θέματα που σε αφορούν (από το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα μέχρι ολόκληρα νομοσχέδια που περνάνε οι κυβερνήσεις) θα τις παίρνουν άλλοι ή δε θα παίρνονται καν με αποτέλεσμα να μην έχουν λόγο οι φοιτητές για τις ίδιες τους τις σπουδές και την καθημερινότητά τους.

2) Γιατί αυτή την περίοδο έχει ανοίξει ένας «εθνικός διάλογος για την παιδεία» εν όψει του νέου νομοσχεδίου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια. Βέβαια ο «διάλογος» αυτός γίνεται ερήμην των φοιτητών αφού δεν έχoυν καλεστεί καν φοιτητές ή εκπρόσωποί τους, έστω για τα προσχήματα. Επίσης, βασίζεται σε προαποφασισμένες κατευθύνσεις ή προηγούμενους νόμους οι οποίοι όμως έχουν μπλοκαριστεί από το φοιτητικό κίνημα και προβλέπουν αναδιαρθρώσεις όπως η κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου και η επιχειρηματικοποίησή του, η επιβολή διδάκτρων και το κλείσιμο ή οι συγχωνεύσεις σχολών όπως η δική μας. Πρέπει να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη στάση του συλλόγου μας και του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου!

3) Για να αναλάβουμε δράση συλλογικά για το προσφυγικό ζήτημα. Με βάση την εγκληματική έλλειψη εκ μέρους της κυβέρνησης οργανωμένων δομών περίθαλψης και βοήθειας στους πρόσφυγες πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και βοήθειας στους πρόσφυγες μέσα από το σύλλογό μας. Να συντονιστούμε και με άλλους συλλόγους φοιτητών, εργατικά σωματεία κλπ. Να παλέψουμε να ανοίξουν τα σύνορα ενάντια στην πολιτική της Ευρώπης-φρούριο που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας ή τους απελαύνει πίσω.    

4) Να συζητήσουμε για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το πώς αυτό θα επηρεάσει τη νεολαία, τον κλάδο των εκπαιδευτικών και γενικότερα την κοινωνία. Να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια σε αυτό εν όψει και της απεργίας που θα καλεστεί όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο.

5) Να συζητήσουμε για τη διαχείριση της αίθουσας του Συλλόγου Φοιτητών στον 3ο όροφο. Η αίθουσα διαθέτει φωτοτυπικό που μπορεί όποια ή όποιος θέλει να εκτυπώνει δωρεάν σημειώσεις, καθώς και καφετιέρα για φθηνό καφέ. Να τη μετατρέψουμε σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι για όλους τους φοιτητές.

6) Γιατί είναι καιρός μετά από μια περίοδο αδράνειας να ανασυγκροτήσουμε το Σύλλογο Φοιτητών και να τον κάνουμε πάλι δυνατό! 

Όλες και όλοι λοιπόν την Τετάρτη στις 12 στη συνέλευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου