Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Φοιτητικές εκλογές 2018

Γιατί να πάω να ψηφίσω;   //////////////////////////   τι διακυβεύεται;

Στις φοιτητικές εκλογές εκλέγονται οι «εκπρόσωποι των φοιτητών», δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών. Ο Σύλλογος Φοιτητών είναι το αντιπροσωπευτικό σου όργανο, με λίγα λόγια παίρνει αποφάσεις για τις σπουδές, το πανεπιστήμιό, το μέλλον σου. Αν δεν ψηφίσεις, ουσιαστικά αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα. Επίσης, στις εκλογές αποτυπώνεται το πολιτικό στίγμα που δίνει η νεολαία σε κεντρικό επίπεδο.

Και γιατί να ψηφίσω Α.Ρ.ΠΑ. – Ε.Α.Α.Κ.;

  •            Γιατί απέναντι στη λογική των «εκπροσώπων» που αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα, απέναντι στη λογική του να έχεις λόγο για το Σύλλογο μία φορά το χρόνο στις εκλογές, εμείς θέλουμε όλη την εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις. Εκεί όπου ο καθένας και η καθεμία έχει ισότιμο λόγο και δικαίωμα στις αποφάσεις. Γιατί θέλουμε Σύλλογο ενεργό, Σύλλογο ασπίδα για τα δικαιώματά μας που τίθενται καθημερινά υπό αμφισβήτηση. 
  •            Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης ενάντια σε αυτούς που πιστεύουν ότι η νεολαία ξόφλησε, ότι θα υποταχτεί στο μαύρο μέλλον της ανεργίας, της μετανάστευσης και της φτώχειας που ετοιμάζουν για εμάς. Γιατί κόντρα στο δόγμα του «δεν υπάρχει εναλλακτική» η ΕΑΑΚ εκφράζει το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που λέει ότι το πράγμα μπορεί να πάει αλλιώς, που παλεύει για μια άλλη προοπτική για τη γενιά μας. Προοπτική που περνάει μέσα από το συλλογικό αγώνα ενάντια στις λογικές του ατομικού δρόμου, της υποταγής, του ανταγωνισμού και της λαμογιάς που εκφράζει η ΔΑΠ και η ιδεολογία της!
  •            Γιατί η αποχή δεν καταδικάζει κανέναν ούτε στέλνει μήνυμα αντίδρασης, αντίθετα δείχνει ότι η νεολαία αδιαφορεί ή ακόμα χειρότερα, συναινεί σε όσα της επιβάλλουν!

Στις μάχες της Γενιάς μας δε θα απέχουμε!
ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

στηρίζουμε - ψηφίζουμε 
ΑΡΠΑ ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου